تاریخ انتشار : دوشنبه ۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۰:۰۵
743 بازدید
کد خبر : 209

نویسنده: عزیز عاقبتی

پوسیدن سرمایه‌های میلیاردی در جنگل‌های تالش + عکس و فیلم

پوسیدن سرمایه‌های میلیاردی در جنگل‌های تالش + عکس و فیلم
این فرصت ارزشمند و ظرفیت گران‌بها در حالی است که همه‌ساله بر اثر وزش باد گرم شاهد شکسته شدن و بر زمین افتادن هزاران اصله درخت تنومند در سطح جنگل‌های شهرستان تالش هستیم.

به گزارش آژیم ، شهرستان تالش با دارا بودن بیش از ۶۰ واحد تولید پالت، قطب اصلی تولید صنایع پالت سازی در کشور است.

پالت سازی در این شهرستان برای ۳ هزار نفر اشتغال ایجاد کرده و در صورت حمایت و توجه مسؤولین به نیازها و مشکلات تولیدکنندگان پالت می‌توان در طی دو سال این آمار را به ۶ هزار نفر رساند.

رضا رضایی نیا مالک چندین کارخانه تولید پالت و مصنوعات چوبی در کشور است که ضمن بیان برخی مشکلات پیش روی تولیدکنندگان پالت در منطقه، بر امکان ایجاد اشتغال برای دو هزار نفر در این شهرستان به‌شرط در اختیار قرار دادن سرشاخه‌ها و درختان شکسته شده بر اثر باد و طوفان در طول سال به این واحدهای تولیدی تأکید می‌کند.

این فرصت ارزشمند و ظرفیت گران‌بها در حالی است که همه‌ساله بر اثر وزش باد گرم شاهد شکسته شدن و بر زمین افتادن هزاران اصله درخت تنومند در سطح جنگل‌های شهرستان تالش هستیم.

درحالی‌که این درختان و شاخه‌های شکسته می‌توانند به‌عنوان مواد اولیه در کارخانجات چوب و کاغذ و پالت سازی‌های منطقه مورداستفاده قرارگرفته و علاوه بر جلوگیری از تعطیلی و ورشکستگی این صنعت در تالش، بسیاری از مشکلات آنان را نیز رفع کنند، اما با بی‌برنامگی و بی‌توجهی مسؤولین هزاران تنه درخت در میان جنگل‌ها پوسیده و رها می‌شوند.

قطعاً می‌توان از محل فروش این درختان به تولیدکنندگان محلی علاوه بر جلوگیری از خروج ارز از کشور، حمایت از تولید داخل و رونق کارخانجات منطقه و حل مشکلات آنان، در جهت کاشت نهال، حفاظت و احیای جنگل‌ها نیز بهره برد که متأسفانه این سرمایه‌های میلیاردی در حال نابودی می‌باشند.

باوجود داشتن جنگل‌های انبوه و امکان زراعت چوب در گیلان، اما فعالان صنایع پالت سازی با کمبود مواد اولیه مواجه هستند و باید برای رفع مشکل آن‌ها، تدابیر لازم اتخاذ شود.

زراعت چوب، امکان استفاده از سرشاخه‌ها و درختان افتاده در جنگل و واگذاری زمین جهت احداث شهرک پالت در گیلان می‌تواند علاوه بر حفظ و احیای جنگل‌ها و کاهش چشمگیر قاچاق چوب، نقش مهمی در کاهش نرخ بیکاری در استان گیلان داشته باشد.

 

 

برچسب ها : ، ، ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.