تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۴
32 بازدید
کد خبر : 20790

چی بخوریم تا قلب سالمی داشته باشیم؟

چی بخوریم تا قلب سالمی داشته باشیم؟
در حال حاضر بیمار یهای قلبی و عروقی اولین علت مرگ در جهان است که تغذیه در کاهش ابتلا به این بیماری ها نقش بسزایی دارد.

به گزارش آژیم،

بیماری های قلبی عروقی گروهی از بیماری های مرتبط با یکدیگر شامل:آترواسکلروز، پرفشاری خون، بیماری ایسکمی قلبی، بیماری عروق محیطی و نارسایی قلبی می باشند. برای کنترل این بیماری ها توصیه می شود افراد بالای دو سال سبک زندگی و رژیم غذایی سالم داشته باشند.

برای پیشگیری و کنترل این بیماری ها از توصیه های زیر پیروی کنید:

  1. از رژیم غذایی مدیترانه ای پیروی کنید.

ویژگی های این رژیم شامل: افزایش تعداد میوه و سبزیجات( عمدتاً تازه) با تأکید بر سبزیجات ریشه ای و سبز، غلات سبوس دار، ماهی های چرب( سرشار از امگا3)، مصرف کمتر گوشت قرمز و تأکید بر گوشت بدون چربی، کاهش مصرف لبنیات پرچرب، مصرف زیاد آجیل و حبوبات، استفاده از روغن زیتون،کانولا،گردو یا مارگارین مخلوط با روغن کلزا یا روغن بذر کتان می باشد.

  1. از رژیم غذایی DASH پیروی کنید.

این الگوی غذایی سرشار از میوه ها و سبزیجات، محصولات لبنی کم چرب، غلات سبوس دار، ماهی، آجیل، بادام زمینی و حاوی مقادیر کم پروتئین حیوانی و قند است.

  1. استرس را کنترل کنید.

استرس منجر به تولید هورمون هایی می شود که ضربان قلب، فشار خون و قابلیت تحریک قلب را افزایش می دهند.

  1. دیابت را کنترل کنید.

دیابت یک عامل خطر مستقل برای بیماری های قلبی عروقی است. همه انواع دیابت خطر بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهند.

  1. وزن خود را کنترل کنید.

چاقی با ابتلا به بیماری های قلبی عروقی ارتباط مستقیم دارد. حتی کاهش وزن اندک می تواند در کنترل این بیماری ها مؤثر باشد.

  1. مصرف پروتئین های حیوانی پرچرب (گوشت و لبنیات پرچرب) را کاهش دهید.
  2. دریافت فیبرغذایی را افزایش دهید. میوه ها، سبزیجات،حبوبات و غلات کامل منابع عمده فیبر هستند.
  3. مصرف آنتی اکسیدان ها را افزایش دهید.( رژیم غذایی مدیترانه-میوه-سبزیجات و …)
  4. مصرف نمک را محدود کنید.
  5. از کمبود ویتامین D پیشگیری کنید. به منظور پیشگیری از کمبود افراد باید ماهانه یک پرل 50هزار واحدی ویتامین دی مصرف کنند .
  6. فعالیت بدنی کافی داشته باشید.

منبع:

اصول تغذیه و رژیم درمانی کراوس

تهیه کننده:

زهرا ربانی-کارشناس ارشد علوم بهداشتی در تغذیه

کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه جامعه شبکه بهداشت و درمان شهرستان بویین میاندشت

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

سال1402؛ مهار تورم و رشد تولید تیپاکس رشت پیشخوان مطبوعات

وزرشی