تاریخ انتشار : شنبه 10 آگوست 2024 - 19:26
178 بازدید
کد خبر : 21574

ارتباط مصرف میوه ها در تغییرات سطح قند خون در افراد سالم و دیابتی

ارتباط مصرف میوه ها در تغییرات سطح قند خون در افراد سالم و دیابتی
یکی از نگرانی افراد دیابتی افزایش قند خون در قبال مصرف میوه است که نکته مهم برای جلوگیری از افزایش قند خون میزان و نوع میوه مصرفی و زمان مصرف آن است

به گزارش آژیم، دیابت نوع ۲یک شرایط خطرناک و مرتبط با مرگ و میر در دنیا شناخته میشود، شیوع بسیار بالایی هم در ایران و دنیا دارد.این بیماری به طور معمول منجر به شرایط بسیار خطرناکی مثل زخم پای دیابتی، بیماری قلبی و کلیوی و … میشود، تغذیه و فعالیت فیزیکی اقدامات مهم و تاثیر گذاری هستند که میتواند به بهتر شدن و کنترل و یا حتی پیشگیری از عواقب مرتبط با این بیماری میشود.

همه ی ما میدانیم که میوه ها منبع بسیار خوبی از فیبر و ویتامین ها و ریز مغذی ها و آنتی اکسیدان ها هستند،متاسفانه بسیاری از متخصصین بر این باور هستند که مصرف میوه ها به دلیل قند بالا با وضعیت بدتر قند خون ۳ ماهه و افزایش ناگهانی قند خون بیماران دیابتی و افراد سالم میشود.به همین دلیل بهتر است با توجه به مطالعات انجام شده به یک نتیجه گیری کلی در خصوص مصرف میوه و وضعیت قندخون برسیم.

بررسی ارتباط مصرف هندوانه و قند خون:

هندوانه منبع بسیار خوب لیکوپن و سیترولین است که این دو ارتباط معنادار با کاهش ابتلا به سرطان پروستات دارد.نتایج یک مطالعه نشان داد مصرف ۲ واحد هندوانه در افراد چاق و دارای اضافه وزن منجر به هیچ تغییری در قند خون ناشتا افراد دیابتی نشده یعنی تاثیر منفی نداشته است. هرچند که همچنان توصیه میشود که در مصرف هندوانه دقت شود.

مصرف گیلاس با قندخون:

گیلاس یکی از میوه هایی است که مطالعات گسترده ای پیرامون خواص آن انجام شده است به دلیل اینکه منبع بسیار خوب پلی فنولی به نام انتوسیانین است. مصرف ۱ واحد از این میوه به مدت ۲۸ روز(فصل معین یعنی تابستان) به صورت تازه و نه با افزودن شکر و نه به صورت مربا یا کمپوت و یا خشک شده منجر به کاهش قند خون ناشتا در افراد سالم شده است. پیش بینی میشود که افراد دیابتی هم تاثیر مثبت از مصرف ۱ واحد از این میوه به صورت تازه و در مدت ۲۸ روز بگیرند و بهتر است به آنها توصیه شود.

مصرف انبه:

بر اساس یک مطالعه که اخیرا روی جوانان سالم انجام گرفته، نشان داده شده است که مصرف انبه بعد از یک وعده ی غذایی پرچرب میتواند به نگه داری قند خون بعد از غذا در استانه ی مطلوب کمک کند.

مطالعه ی مشابه روی افراد چاق و دارای اضافه وزن انجام شد که نشان داد مصرف انبه به مدت ۱۲ هفته تاثیر چندانی روی سطح قندخون ناشتای آنها ندارد.

The Relationship of Fruits and Fruit-Products Consumption with Glucose Homeostasis and Diabetes: A Comprehensive Update on the Current Clinical Literature

ترجمه شده توسط مهشید رضایی کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی خمین

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.