تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۵ شهریور ۱۴۰۳ - ۷:۳۳
47 بازدید
کد خبر : 21941

مصرف زغال اخته با بیماری های مغز و اعصاب چه ارتباطی دارد؟

مصرف زغال اخته با بیماری های مغز و اعصاب چه ارتباطی دارد؟
در طی مطالعه­ای که هدف از انجامش ارزیابی اثر عصاره زغال اخته بر رفتارهای افسردگی مانند و تغییرات عصبی شیمیایی ناشی از لیپوپلی ساکارید (LPS) بود، مشاهده شد که عصاره زغال اخته دارای اثرات ضدافسردگی است، از مغز در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت می­کند و سطح TNF-a ناشی از LPS را تعدیل می­کند.

به گزارش آژیم،زغال اخته از خانواده گیاهان گلدار دولپه ای و تیره زغال اخته­ایان است که حاوی طیف وسیعی از مواد مغذی آنتی اکسیدان­ها مانند پلی فنول، آنتوسیانین و رزوراترول می­باشد و در برابر شرایطی مانند سرطان و بیماری­های قلبی به دلیل خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی اثر محافظت کننده دارد.

 همان طور که در تحقیقات مشاهده شده است می­توان اظهار داشت که پلی فنول زغال اخته دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی است. خواص حفاظتی عصبی پلی فنول زغال اخته ثبت شده است. آن­ها نه تنها از طریق مکانیسم­های آنتی اکسیدانی، به طور دقیقی عمل می­کنند، بلکه سطوح مختلف تنظیم هموستاز سلولی شامل بیان ژن را تحت تأثیر قرار می­دهند. زغال اخته موجب بهبود ارتباط بین سلولی، مسیرهای سیگنالینگ، پلاستیسیته سیناپسی (انعطاف پذیری سیناپسی) و ارتباط آن با بهبود عملکرد حرکتی و شناختی می­شود. همه این اثرات می­تواند منجر به اثرات ضدپیری، ضدالتهابی و ضد تحریک کنندگی شود. عصاره زغال اخته در طیف گسترده­ای از دوزها موثر است و بسته به پلی فنول­های مختلف درگیر و ویژگی­های دارویی فردی آن­ها، امکان اعمال متفاوت در مناطق مختلف مغز وجود دارد. کاربردهای بالینی احتمالی می­تواند در حوزه اختلالات عصبی باشد که در آن استرس اکسیداتیو، التهاب و تخریب عصبی مرتبط هستند مانند آلزایمر، بیماری پارکینسون، اسکلروز جانبی آمیوتروفیک، بیماری­های ایسکمیک، عفونی و التهابی.

آنتوسیانین­های موجود در زغال اخته، می­توانند دفع گلوکز را از طریق مکانیسم­های متعددی افزایش دهند. این عامل همچنین ممکن است به بهبود عملکرد عصبی _ شناختی کمک کند. انتظار می­رود بهبود دفع گلوکز و اصلاح هایپرانسولینمی با کاهش التهاب و ترخیص بیشتر بتا آمیلوئید مرکزی و همچنین افزایش سیگنالینگ در مراکز حافظه همراه باشد.

 مطالعات پیش بالینی نشان داده است که مکمل زغال اخته می­تواند عملکرد شناختی و عملکرد عصبی را در حیوانات مسن بهبود بخشد. آزمایش­های اولیه انسانی، همچنین بهبود شناختی را در افراد مسن نشان می­دهد؛ اگرچه شواهدی مستقیم از افزایش عملکرد مغز نشان داده نشده است. در مطالعه ای اختلال خفیف شناختی -نوعی از دست دادن حافظه که ممکن است به بیماری آلزایمر پیشرفت کند- مورد بررسی قرار گرفت. در افرادی که پودر زغال اخته مصرف کرده بودند، عملکرد شناختی و عملکرد مغز در مقایسه با افرادی که دارونما مصرف کرده بودند بهبود یافت. گروهی که زغال اخته مصرف کردند، حافظه و دسترسی به کلمات و مفاهیم در این افراد بهبود بخشیده شد. این تیم همچنین اسکن مغزی تصویر برداری با رزونانس مغناطیسی عملکردی را انجام دادند، که نشان دهنده افزایش فعالیت مغز در افرادی بود که پودر زغال اخته را مصرف کرده بودند.

در طی مطالعه­ای که هدف از انجامش ارزیابی اثر عصاره زغال اخته بر رفتارهای افسردگی مانند و تغییرات عصبی شیمیایی ناشی از لیپوپلی ساکارید (LPS) بود، مشاهده شد که عصاره زغال اخته دارای اثرات ضدافسردگی است، از مغز در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت می­کند و سطح TNF-a ناشی از LPS را تعدیل می­کند.

ضربه مغزی (TBI)، عملکرد عصبی مورد نیاز برای شکل پذیری سیناپسی هیپوکامپ و عملکرد شناختی را به خطر می­اندازد. مکمل زغال اخته یک اثر مفید در کاهش جنبه های حاد TBI دارد. علی رغم مصرف زیاد زغال اخته، اطلاعات مربوط به اثرات آن بر پلاستیسیته و عملکرد مغز در شرایط ضربه مغزی محدود است.

 با وجود اینکه مطالعات انسانی کار شده در ارتباط با تاثیر زغال اخته بر بیماری­های مغز و اعصاب، محدود است، محققان در حال حاضر معتقدند که زغال اخته می­تواند نقشی مهم در مبارزه با بیماری­های مغز و اعصاب داشته باشد.

تهیه و تنظیم: واحد بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی فسا

منابع:

1. Giacalone M, Di Sacco F, Traupe I, Topini R, Forfori F, Giunta F. Antioxidant and neuroprotective properties of blueberry polyphenols: a critical review. Nutritional Neuroscience. 2011;14(3):119-25.

2. Krikorian R, Shidler MD, Nash TA, Kalt W, Vinqvist-Tymchuk MR, Shukitt-Hale B, et al. Blueberry supplementation improves memory in older adults. Journal of agricultural and food chemistry. 2010;58(7):3996-4000.

3. Spohr, L., Luduvico, K. P., Soares, M. S. P., Bona, N. P., Oliveira, P. S., de Mello, J. E., … & Spanevello, R. M. (2022). Blueberry extract as a potential pharmacological tool for preventing depressive-like behavior and neurochemical dysfunctions in mice exposed to lipopolysaccharide. Nutritional neuroscience.2020;25(4), 857-870.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.