تاریخ انتشار : جمعه ۱۶ دی ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۶
123 بازدید
کد خبر : 9141

راستینه با انتقاد از کمبود اعتبارات بودجه فرهنگی؛

اصلاحات اقتصادی بدون توجه به عرصه فرهنگ و هنر آسیب زا است

اصلاحات اقتصادی بدون توجه به عرصه فرهنگ و هنر آسیب زا است
سخنگوی کمیسیون فرهنگی در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از کمبود اعتبارات بودجه فرهنگ و هنر گفت: در طول سالیان متمادی کم توجهی به حوزه فرهنگ و هنر به عنوان مهمترین ابزار انتقال پیام و اصلاح ساختارها، پیامدهای متفاوتی را به دنبال داشت، عدم توجه کافی به مسئله فرهنگ منجر به ایجاد بسیاری از مشکلات، از جمله مسائل اقتصادی شده است.

به گزارش آژیم،احمد راستینه هفشجانی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به کمبود اعتبارات بودجه‌ای فرهنگ و هنر گفت: در تمام دنیا توجه به مولفه‌های فرهنگی به عنوان یکی از ارکان‌های‌ مهم در ساختار حاکمیتی کشور محسوب می‌شود، ابعاد مختلف شکل گیری جمهوری اسلامی ایران نشات گرفته از شاخص‌ِهای فرهنگی بود که در سال‌های پایانی دهه پنجاه شاهد تحولات شگفتی بودیم.

فرهنگ و هنر به عنوان مهمترین ابزار انتقال پیام است

نماینده مردم شهرکرد، بن، سامان در مجلس یازدهم افزود: در طول سالیان متمادی کم توجهی به حوزه فرهنگ و هنر به عنوان مهمترین ابزار انتقال پیام و اصلاح ساختارها، پیامدهای متفاوتی را به دنبال داشت، عدم توجه کافی به مسئله فرهنگ منجر به ایجاد بسیاری از مشکلات، از جمله مسائل اقتصادی شده است. به فرض مثال اگر امروز با مشکل کمبود انرژی مواجه هستیم بسیاری از حکمرانان به دنبال تامین منابع انرژی بیشتر هستند در صورتی که با فرهنگ صرفه جویی می توان بسیاری از مسائل اقتصادی را حل کرد.

وی در ادامه یادآورشد: اگر به واسطه فرهنگ جامعه را به سمت اصلاح الگوی مصرف انرژی سوق دهیم بی‌تردید با صرفه جویی ۱۰ درصدی می‌توان به تقاضای جامعه پاسخ داد، بدون اینکه سرمایه گذاری جدیدی در حوزه انرژی داشته باشیم و یا در زمینه پرداخت یارانه به افراد متمول جامعه اگر فرهنگ سازی شود حتما این گروه از افراد به صورت خودجوش اقدام به حذف یارانه در راستای عدالت محوری خواهند داشت.

حکمرانان اقتصادی در حوزه فرهنگ و هنر دچار غفلت هستند

راستینه با اشاره به اصلاحات اقتصادی که مد نظر نمایندگان است، یادآور شد: بخشی از اصلاحات اقتصادی به ارز و دلار مرتبط است که به واسطه رسانه‌ها کنترل می‌شود، حکمرانان اقتصادی به دلیل گستردگی این حوزه نسبت به حوزه فرهنگ و هنر دچار غفلت هستند. بی تردید بخشی از حل مشکلات اقتصادی مرتبط با مسائل فرهنگی جامعه خواهد بود، بی توجهی مسئولان به بودجه فرهنگ و هنر غیر قابل توجیه است؛ به عبارتی سیاستگذاران به نقش رابطه فرهنگ و هنر در راستای اصلاح روابط اقتصادی و اجتماعی بی تفاوت بوده‌اند.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی با انتقاد دوباره از بی اهمیت بودن فرهنگ و هنر در دوران بودجه بندی، تاکید کرد: مسئولان و متولیان امر در خصوص فرهنگ و عملکرد آن دچار یک اشتباه راهبردی و استراتژیک در شناخت دقیق فرهنگ و هنر هستند، به فرض مثال اغتشاشات اخیر نشان داد بی توجهی به این حوزه چه آسیب بزرگی به سرمایه اجتماعی وارد می‌کند.

راستینه با اشاره به وجود اشتباهات راهبردی در تصمیم گیری مسئولان، تصریح کرد: کمیسیون فرهنگی از دولت سیزدهم انتظار دارد به صورت ویژه به مقوله فرهنگ و هنر ورود جدی داشته باشد و البته شواهد و قرائن حاکی از این موضوع است که این مسئله هنوز کم اهمیت جلوه داده می‌شود.

بیشتر بخوایند:

اعتبارات حوزه فرهنگ بررسی شد
از حمایت هنرمندان تا تورم و گرانی حاکم بر مطبوعات در کمیسیون فرهنگی بررسی شد

نماینده مردم در مجلس یازدهم در پایان خاطر نشان کرد: در حال حاضر همین بودجه اندک اختصاص یافته به حوزه فرهنگ و هنر در جای خود هزینه نمی‌شود و متاسفانه شاهد هستیم؛ با کمبود اعتبارات در سایر حوزه‌ها، مسئولان درصدد جبران این کمبود از مظلوم‌ترین بخش یعنی فرهنگ و هنر هستند. کمیسیون فرهنگی وظیفه دارد گزارش تفریغ بودجه را از دیوان محاسبات در بخش اعتبارات فرهنگ و هنر دریافت کند و این مسئله را جزو وظایف نظارتی خود می‌داند./

پایان پیام

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.